Schrijf je hier in voor ons gratis webinar over meal preppen

3 tips om je voor te bereiden op de bevalling en kraamweken

Bevallen, het moet zowat het enige moment zijn in een mensenleven dat je niet kan plannen of controleren. (Tenzij je om medische redenen ingeleid moet worden natuurlijk, maar daar gaat niemand in eerste instantie vanuit). De bevalling plannen is dus lastig, maar gelukkig kan je er wel voor zorgen dat alles errond geregeld is. Zo kan je, als het moment is aangebroken, volop focussen op het op de wereld zetten van je kindje. In de blog van vandaag geven we 3 tips om zonder extra stress aan het meest bijzondere moment van je leven te beginnen!

1. Voorbereid naar het ziekenhuis

Wanneer het moment is aangebroken dat je gaat bevallen, is het fijn om een tas klaar te hebben staan met alles wat je in het ziekenhuis nodig hebt. Als je die nog moet inpakken nadat je water breekt, ga je waarschijnlijk veel vergeten. 😉

Qua verzorging krijg je natuurlijk alles in het ziekenhuis. Zorg zelf voor comfortabele kleding om tijdens en na de bevalling in te vertoeven en vergeet geen schattige eerste kleertjes voor je kleintje! 

Een bevalling is een niet te onderschatten fysieke inspanning, en hoewel je maaltijden krijgt in het ziekenhuis, is het wel fijn om een paar (gezonde) snacks mee te nemen voor tussendoor. Bananenbrood en appelwafels zijn twee voedzame snacks die je op voorhand kan klaarmaken (en invriezen) om mee te nemen!

2. Rust bij jezelf vinden

Een kind krijgen zet je wereld op z’n kop en dat kan overweldigend aanvoelen. Zeker wanneer de uitgerekende datum dichterbij komt, kunnen de kleine en grote paniekaanvallen je wel eens overvallen. Heel normaal en helemaal niet erg. Als je een paniek(ske) voelt aankomen, kunnen verschillende ademhalingsoefeningen je helpen terug tot rust te komen. 

En dat is niet alles, ook tijdens de bevalling zijn er ademhalingsoefeningen en technieken die je helpen tot rust te komen en kracht te vinden bij het persen. En zelfs na de bevalling zorgt de diafragmatische of buikademhaling voor een vlotter herstel.

Katrien legt het allemaal uit in deze video: 

3. Een gevulde diepvries

De eerste dagen thuis met een newborn zijn hectisch. Je komt vaak aan niets anders toe dan zorgen voor je kindje en als het lukt zorgen voor jezelf. Ook je partner is vaak in de weer want er moet een geboorteakte in orde gebracht worden, geboortekaartjes moeten op de post, of misschien moet je partner zelfs al heel snel weer aan het werk.

Bespaar jezelf extra (nadenk)werk door de dagen voor je uitgerekende datum wat extra eten klaar te maken. Dan heb je’t tijdens de kraamweken maar uit de vriezer te halen en *ping* je gezonde maaltijd is zo klaar!

Bij BIBI zijn we enorm fan van mealpreppen, daarmee maak je op korte tijd je maaltijden voor een hele week. Maak in de weken voor je uitgerekende datum telkens een paar porties extra klaar. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn! 

Wil jij je terug goed in je vel voelen?

Ontdek door een persoonlijk rapport hoe jij terug de gelukkigste versie van jezelf kan worden. 

Stop niet hier

Nog meer om te ontdekken

Gezonde gewoontes tijdens de feestdagen

De feestdagen overleven zonder je gezonde gewoontes te laten sneuvelen 

Ah, de feestdagen! Lampjes in de straten, de geur van verse dennenbomen, en… stress. Veel stress. Want hoe gezellig het ook is, het is ook de periode waarin je routine een flinke knauw krijgt, je agenda overloopt, en je jezelf voorneemt om ‘in januari wel opnieuw te beginnen’. Herkenbaar? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Stress: Wat het écht met je doet en hoe je er beter mee omgaat

Heb je vandaag al stress gevoeld? Misschien merk je het amper op, maar ook sluimerende stress kan flink op je gezondheid inhakken. Of je nu stress ervaart door een deadline, een eindeloze to-dolijst, of gewoon het leven in het algemeen – stress is zo’n constante dat het bijna normaal lijkt. Maar wat als we je vertellen dat zelfs die ‘gewone’ stress serieuze gevolgen kan hebben voor je lichaam?

In deze blog duiken we in de wereld van stress. We bekijken verschillende soorten, de effecten op je lichaam én, natuurlijk, hoe je met een paar simpele trucjes stress kunt temmen.

Gezond eten voor puree- en pastalovers: comfortfood met een twist

Ken je dat gevoel? Je komt na een lange dag thuis, moe en met honger, en het enige waar je echt zin in hebt is een heerlijk bord comfortfood. Een romige pasta, een hartige quiche, of een flinke portie macaroni met kaas en hesp… Alleen al bij de gedachte loopt het water je in de mond. Maar vaak laten die klassieke gerechten ons loom en niet altijd even gezond achter.