Bij BIBI is het onze missie om gezond eten lekker, makkelijk en gezond te maken. Bye bye dieet en hello lekker eten. Want eerlijk, wie wordt er gelukkig van alleen maar salades en leven zonder koolhydraten?
Bij ons vind je allemaal lekkere & voedzame recepten. Onze diëtiste Hellen zal zorgen voor een ruime portie groenten en alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Zo moet jij niet meer nadenken en weet je dat je lichaam alles binnenkrijgt wat het nodig heeft.
We vertelden al dat we eten makkelijk willen maken en kiezen daarom voor slimme recepten. Hiermee bedoelen we: recepten die weinig bereidingstijd vragen, die je kan meal preppen of invriezen. Allemaal om het kookproces voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken. In dit bericht geven we meer informatie over het recept stoofvlees dat je kan meal preppen en invriezen.
Stoofvlees kan je perfect meal preppen
Organiseer je een etentje onder vrienden? Dan is stoofvlees het perfecte gerecht waarmee je volledig voorbereid kan zijn.
Je kan dit gerecht perfect 1 of 2 dagen op voorhand klaarmaken. Zo kan jij zelf aanwezig zijn op je etentje.
Langer stoven = malser stoofvlees
Voor dit gerecht heb je wel een beetje geduld nodig want reken toch 2 à 3 uurtjes dat dit gerecht moet stoven. Het stoven zorgt ervoor dat het vlees heerlijk mals wordt.
Tijdens het wachten kan je dan perfect enkele andere meal prep gerechten klaar maken. Bekijk het magazine op de website website om inspiratie op te doen.
Gebruik je diepvriezer
Heb je teveel gemaakt? Geen enkel probleem. Je vriest dit stoofvlees gewoon in en kan hier op een later moment nog eens van eten.
Persoonlijk is dit 1 van mijn favoriete diepvries gerechten. Heb je doorheen de week weinig tijd om te koken? Dan kan je je diepvries in het weekend vullen om er doorheen de week van te genieten. Een simpele manier om tijd & stress te besparen en toch gezond te eten.
Stoofvlees
Ingrediënten
Stoofvlees
- 125 g stoofvlees
- 0,5 stuk rode ui
- 0,25 flesje bruin bier
- 100 ml water
- 0,5 stuk rode paprika
- 0,25 stuk volkoren boterham
- 0,25 el mosterd
- 0,25 el perensiroop
- 0,5 el margarine
- 1 takje tijm
- 1 bladje laurier
- peper
- zout
- kruidnagel
Side dishes
- 200 g aardappel
- 0,5 el olie
- 1,5 stronk witloof
- 1,5 el Griekse yoghurt
- rozemarijn
Instructies
Stoofvlees
- Snijd de ui fijn en de paprika in reepjes.
- Stoof de ui in een grote kook- of stoofpot.
- Bak het vlees kort aan in de pan en voeg het bij de ui.
- Blus het aanbaksel in de pan met bier en voeg het samen met water toe aan het vlees in de grote kookpot.
- Voeg de perensiroop, tijm, laurierblaadjes en kruidnagel toe aan de kookpot.
- Besmeer de bruine boterhammen met mosterd en leg deze met de mosterd naar beneden in de kookpot.
- Laat het geheel minstens 1 uur pruttelen maar het mag langer. Het vlees moet zachtzijn.
- Voeg op het einde paprikablokjes toe en laat nog 10 minuutjes pruttelen. Kruid indien nodig nog af met peper en zout.
Side dishes
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aardappelen in 8 stukken. Je mag de schil eraan laten. Overgiet de aardappelen met 1 el olie. Kruid af met peper, zout en rozermarijn. Plaats de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en laatongeveer 20 minuten garen in de oven.
- Snijd het witloof in ringen. Kruid af met peper en zout en meng met Griekse yoghurt.