Vegetarische lasagne
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Bewaartijd3 dagen d
Totale tijd1 uur uur
Porties: 1 persoon
Ingrediënten
- 0,5 stuk prei
- 0,5 stuk courgette
- 200 ml tomatenpassata
- 40 g lasagnebladeren
- 60 g ricotta
- 25 ml room
- 25 g geraspte kaas
- 1 el olie
- nootmuskaat peper zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de prei fijn. Snijd dunne plakken van de pastinaak. Je doet dit best met de dunschiller. Het overschot van de pastinaak kan je in fijne blokjes snijden.
- Verhit olie in een pan. Bak de prei en blokjes pastinaak. Haal van het vuur en meng hieronder ricotta, room en de helft van de geraspte kaas. Kruid met peper, zout, nootmuskaat.
- Bouw de lasagne op. Begin met een laag prei-ricottamengsel, dan lasagnebladeren, tomatensaus, pastinaak, lasagnebladen, prei-ricotta, pastinaak. Strooi geraspte kaas hierover.
- Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven.