Schrijf je hier in voor ons gratis webinar over meal preppen

Vispannetje

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Bewaartijd3 dagen
Totale tijd45 minuten

Ingrediënten

  • 75 g roodbaars
  • 75 g zalm
  • 100 g prei
  • 100 g champignon
  • 0,5 stuk sjalot
  • 200 g aardappel
  • 1 el margarine
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Vissaus

  • 7,5 g boter
  • 7,5 g bloem
  • 60 ml visfond
  • 60 ml witte wijn
  • 60 ml melk
  • 25 g kaas

Instructies

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Snijd de prei, champignons en sjalot fijn. Stoof deze aan in margarine.
  • Snijd de zalm en roodbaars in gelijke stukken.
  • Schil de aardappelen en snijd in twee. breng aan de kook. Indien deze gaar gekookt zijn pureer dan met halfvolle melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Maak de vissaus: Smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem toe en laat even sudderen, blijf ondertussen roeren. Voeg al roerend een scheut melk, visfond en witte wijn toe. Laat het mengsel indikken en voeg dan beetje bij beetje al roerend de rest van de melk, visfond en witte wijn toe. Neem de pot van het vuur als de saus is ingedikt. Voeg als laatste de helft van de kaas toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Neem een ovenschotel. Leg hierin eerst de prei, sjalot en champignons, leg daarop de vis en overgiet met de saus en bestrooi met geraspte kaas. Plaats voor 15 minuten in de oven en zet op het einde even de grill op om een krokant korstje te krijgen.

Wil jij je terug goed in je vel voelen?

Ontdek door een persoonlijk rapport hoe jij terug de gelukkigste versie van jezelf kan worden. 

Stop niet hier

Nog meer om te ontdekken

Ik stopte met alcohol en dit gebeurde

Ik stopte met alcohol en dit gebeurde

Denk even terug aan de laatste keer dat je een glas wijn, een frisse pint of een cocktail dronk. Gezellig, toch? Misschien voelde je je ontspannen, misschien hoorde het bij een feestje of een etentje. Maar denk dan ook even aan de ochtend erna. Die loomheid, dat lichte hoofdpijngevoel, dat “ik-had-beter-een-water-gedronken” moment.

Wat eten we vanavond?

Nooit meer stress over “Wat eten we vanavond?” Maak je eigen receptendatabank

Wat eten we? Wat eten we? Wat eten we? Geef toe: de vraag komt je ondertussen waarschijnlijk stilaan de oren uit. En nee, je hebt geen zin om opnieuw dezelfde pasta te maken of iets te bestellen. Maar… wat dan? Tja, het is zo’n moment dat je brein lijkt te blokkeren en je écht niks kunt bedenken. 

Starten met lopen

Starten met lopen: hoe begin je eraan als je het (nog) niet leuk vindt?

Lopen. Het lijkt wel of iedereen het doet: vriendinnen die stralen na hun morning run, collega’s die trots hun kilometertellers delen, en die sportievelingen die je elke dag voorbij ziet sjeezen. Jij vraagt je ondertussen af: “Waarom vinden zij dat plezant en ik niet?” Of misschien móét je net als ik (Katrien) plots 10 km kunnen lopen voor een goed doel, zonder dat je daar nu meteen warm voor loopt. Letterlijk en figuurlijk.