Schrijf je hier in voor ons gratis webinar over meal preppen

Vol au vent

Voorbereidingstijd3 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Bewaartijd3 dagen
Totale tijd50 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 75 g kip in blokjes
  • 50 g gehakt
  • 0,25 stuk ui
  • 50 g champignons voorgesneden
  • 150 g pastinaak
  • 150 g aardappel
  • 7,5 g bloem
  • 7,5 g margarine
  • 1 el olie
  • 50 ml gevogeltefond
  • 50 ml melk
  • peper zout

Instructies

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Snipper de ui fijn. Snijd de pastinaak en aardappel in frietjes en meng er de olie onder. Kruid met peper en zout.
  • Leg de pastinaak- en de aardappelfrietjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Breng water aan de kook. Kook de kipfilet gaar in het kokend water.
  • Rol kleine balletjes van het gehakt. Breng water aan de kook. Kook de balletjes gaar.
  • Bak de champignons met de ui in een pan.
  • Smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem toe en laat even sudderen, blijf ondertussen roeren. Voeg al roerend een scheut gevogeltefond toe. Laat het mengsel indikken en voeg dan beetje bij beetje al roerend de rest van de gevogeltefond en melk toe. Neem de pot van het vuur wanneer de saus is ingedikt.
  • Voeg de balletjes, kipfilet en champignons toe aan de saus. Haal de frietjes uit de oven en klaar.

Wil jij je terug goed in je vel voelen?

Ontdek door een persoonlijk rapport hoe jij terug de gelukkigste versie van jezelf kan worden. 

Stop niet hier

Nog meer om te ontdekken

Gezonde gewoontes tijdens de feestdagen

De feestdagen overleven zonder je gezonde gewoontes te laten sneuvelen 

Ah, de feestdagen! Lampjes in de straten, de geur van verse dennenbomen, en… stress. Veel stress. Want hoe gezellig het ook is, het is ook de periode waarin je routine een flinke knauw krijgt, je agenda overloopt, en je jezelf voorneemt om ‘in januari wel opnieuw te beginnen’. Herkenbaar? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Stress: Wat het écht met je doet en hoe je er beter mee omgaat

Heb je vandaag al stress gevoeld? Misschien merk je het amper op, maar ook sluimerende stress kan flink op je gezondheid inhakken. Of je nu stress ervaart door een deadline, een eindeloze to-dolijst, of gewoon het leven in het algemeen – stress is zo’n constante dat het bijna normaal lijkt. Maar wat als we je vertellen dat zelfs die ‘gewone’ stress serieuze gevolgen kan hebben voor je lichaam?

In deze blog duiken we in de wereld van stress. We bekijken verschillende soorten, de effecten op je lichaam én, natuurlijk, hoe je met een paar simpele trucjes stress kunt temmen.

Gezond eten voor puree- en pastalovers: comfortfood met een twist

Ken je dat gevoel? Je komt na een lange dag thuis, moe en met honger, en het enige waar je echt zin in hebt is een heerlijk bord comfortfood. Een romige pasta, een hartige quiche, of een flinke portie macaroni met kaas en hesp… Alleen al bij de gedachte loopt het water je in de mond. Maar vaak laten die klassieke gerechten ons loom en niet altijd even gezond achter.