Vol au vent
Voorbereidingstijd3 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Bewaartijd3 dagen d
Totale tijd50 minuten min
Porties: 1 persoon
Ingrediënten
- 75 g kip in blokjes
- 50 g gehakt
- 0,25 stuk ui
- 50 g champignons voorgesneden
- 150 g pastinaak
- 150 g aardappel
- 7,5 g bloem
- 7,5 g margarine
- 1 el olie
- 50 ml gevogeltefond
- 50 ml melk
- peper zout
Instructies
- Verwarm de oven op 200°C.
- Snipper de ui fijn. Snijd de pastinaak en aardappel in frietjes en meng er de olie onder. Kruid met peper en zout.
- Leg de pastinaak- en de aardappelfrietjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Breng water aan de kook. Kook de kipfilet gaar in het kokend water.
- Rol kleine balletjes van het gehakt. Breng water aan de kook. Kook de balletjes gaar.
- Bak de champignons met de ui in een pan.
- Smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem toe en laat even sudderen, blijf ondertussen roeren. Voeg al roerend een scheut gevogeltefond toe. Laat het mengsel indikken en voeg dan beetje bij beetje al roerend de rest van de gevogeltefond en melk toe. Neem de pot van het vuur wanneer de saus is ingedikt.
- Voeg de balletjes, kipfilet en champignons toe aan de saus. Haal de frietjes uit de oven en klaar.