Alles wat jij moet weten over het kopen van een goede sport BH

Sporten is leuk en gezond, maar zonder de juiste uitrusting kan het een ware “booby trap” worden! Laten we onze borsten op die momenten geen extra blokker zijn om toch te gaan sporten of ervan te genieten. In deze blogpost geven we je tips om de perfecte sport BH te kiezen.

Waarom is het belangrijk om een goede sport BH te dragen?

Het dragen van een goede sport BH ondersteunt je rugspieren en vermindert de druk op je lichaam. Ongeveer 80% van de ondersteuning komt van de omtrek en de band onder je borsten, de belangrijkste componenten om rugklachten te voorkomen. Een juiste sport BH zorgt ervoor dat je borsten tijdens bewegingen stevig op hun plaats blijven, wat ongemak en pijn kan voorkomen.

Hoe kies je de juiste sport- BH?

De keuze van een sport BH hangt af van de intensiteit van de sport die je beoefent:

1. High Impact Sporten

Deze activiteiten, zoals hardlopen, paardrijden, en tennis, veroorzaken veel beweging in verschillende richtingen. Kies voor sport BH’s met bredere schouderbandjes, meerdere haakjes, stevige stoffen en mogelijk beugels. Extra gevoerde bandjes kunnen helpen om ongemak te verminderen.

2. Medium Impact Sporten

Voor activiteiten zoals krachttraining of wandelen is er minder intense beweging. Hier zijn BH’s met matige ondersteuning voldoende.

3. Low Impact Sporten

Yoga of pilates vereisen minimale ondersteuning. Comfort en bewegingsvrijheid staan centraal, dus kies voor BH’s zonder beugels en met zachte stoffen die niet schuren.

Een goede sport BH heeft ook ademende stoffen en zachte naden om schuren te voorkomen. Let op de materiaalkeuze; vochtafvoerende stoffen of geperforeerde ontwerpen kunnen voor extra comfort zorgen.

Wat maakt sport BH’s soms zo duur?

De kosten van sport BH’s kunnen hoger zijn vanwege de gebruikte materialen en de constructie. Twee factoren spelen hierbij een grote rol:

  1. Impactniveau: Hogere impact vereist sterkere en vaak duurdere materialen voor optimale ondersteuning en duurzaamheid. Voor low impact sporten is het niet nodig om voor de duurste opties te gaan.
  2. Materiaal Kwaliteit: De stof moet sterk en elastisch zijn om de borsten goed te ondersteunen. Sport BH’s worden vaker gewassen dan gewone BH’s, dus duurzaamheid is cruciaal om vervorming te voorkomen.
 

Het is dus van extra groot belang om je sport BH’s goed te verzorgen.

Hoe verzorg je je sport BH’s zodat ze zo lang mogelijk meegaan?

Wist je dat zweet, huidoliën en vuil de elasticiteit van de stof en de bandjes van je sport BH aantasten? Door je BH regelmatig te wassen, verwijder je deze stoffen en help je de elasticiteit en de vorm van de BH te behouden.

Conclusie

Een goede sport BH is een investering in comfort en gezondheid. Kies de juiste BH op basis van je sportactiviteiten en zorg voor een goede pasvorm en ademend materiaal. Onthoud dat de juiste sport BH niet alleen zorgt voor ondersteuning, maar ook je sportervaring kan verbeteren.

Waar bestel ik een sportBH?

En als je nu denkt “Maar hé, waar bestel ik zo een BH dan?”, dan hebben wij heel goed nieuw want wij hebben speciaal voor jullie een kortingscode gekregen van Kimia. Bestel dus met de code “LOVEBIBI10” en je ontvangt maar liefst €10 korting op je lingeriebox. Het concept is eenvoudig: je vult een vragenlijst in met je voorkeuren, curvecatch stuurt je een box vol leuke BH’s op en je stuurt terug wat je niet wil. Je kan alles dus rustig passen in de veiligheid van je eigen woonkamer. 

Wil jij je terug goed in je vel voelen?

Ontdek door een persoonlijk rapport hoe jij terug de gelukkigste versie van jezelf kan worden. 

Stop niet hier

Nog meer om te ontdekken

Zelfvertrouwen in de sportschool

Sporten, het klinkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want soms, vlak voor je de drempel van de fitness overstapt of de deur thuis dichttrekt, gaan de stemmetjes in je hoofd aan het roepen. “Wat gaan we doen?”, “Ik heb pijn!”, “Ik kan er niks van!”, …
waardoor je zin in sporten als sneeuw voor de zon verdwijnt.

En dat is bijzonder jammer, want sporten doet ook zoveel goed voor jou, je lichaam en je eigenwaarde. In deze blog deelt personal trainer en BIBI co-founder Katrien welke
drempels ons belemmeren om te sporten én hoe je dan wel een positieve relatie met beweging opbouwt.

Bibi bijna volzet

Yes! Je hebt het goed gelezen. Onze studio's in Bonheiden en Kapellen zijn bijna volzet.

Er zijn maar 6 plaatsen beschikbaar in Kapellen en nog 8 plaatsen in Bonheiden. Daarna kan je enkel opstarten als er iemand anders stopt (wat bijna nooit is).

Boek snel je kennismaking als je nog een deel wil zijn van onze happy body squad.