Je kan dit pompoenbrood perfect invriezen zodat je er nog langer van kan genieten. Maak dus meteen een grote portie door te meal preppen. Hierdoor kan je door 1 groot pompoenbrood te bakken, dagen genieten van een lekker, gezond ontbijt.
Je kan dit ontbijt perfect on the go meenemen, lekker handig als je het druk hebt en geen tijd om thuis te ontbijten.
Pompoenbrood
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Bewaartijd4 dagen d
Totale tijd1 uur uur
Porties: 1 persoon
Ingrediënten
- 100 g pompoen
- 30 g dadels
- 0,5 el pindakaas
- 35 g havervlokken
- 12,5 g bloem
- 0,5 stuk eieren
- 0,5 stuk appel
- 12,5 g boter
- 2,5 g bakpoeder
- 1 el confituur
- gember kruiden
Instructies
- Grill de pompoen 15 minuten in een oven op 180°C.
- Haal de pit uit de dadel en snijd in grove stukken en de appel in fijne blokjes.
- Doe de dadels, appel, pindakaas en eieren in een blender. Mix tot een gladde massa. Doe daarna de pompoen erbij en mix verder. Voeg als laatste de havervlokken en boter toe en mix tot een glad mengsel.
- Doe het mengsel in een mengkom en voeg bloem, bakpoeder, appel en gemberkruiden toe.
- Bak 30 minuten in een oven van 180°C.