Vispannetje
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Bewaartijd3 dagen d
Totale tijd45 minuten min
Ingrediënten
- 75 g roodbaars
- 75 g zalm
- 100 g prei
- 100 g champignon
- 0,5 stuk sjalot
- 200 g aardappel
- 1 el margarine
- peper
- zout
- nootmuskaat
Vissaus
- 7,5 g boter
- 7,5 g bloem
- 60 ml visfond
- 60 ml witte wijn
- 60 ml melk
- 25 g kaas
Instructies
- Verwarm de oven op 180°C.
- Snijd de prei, champignons en sjalot fijn. Stoof deze aan in margarine.
- Snijd de zalm en roodbaars in gelijke stukken.
- Schil de aardappelen en snijd in twee. breng aan de kook. Indien deze gaar gekookt zijn pureer dan met halfvolle melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Maak de vissaus: Smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem toe en laat even sudderen, blijf ondertussen roeren. Voeg al roerend een scheut melk, visfond en witte wijn toe. Laat het mengsel indikken en voeg dan beetje bij beetje al roerend de rest van de melk, visfond en witte wijn toe. Neem de pot van het vuur als de saus is ingedikt. Voeg als laatste de helft van de kaas toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
- Neem een ovenschotel. Leg hierin eerst de prei, sjalot en champignons, leg daarop de vis en overgiet met de saus en bestrooi met geraspte kaas. Plaats voor 15 minuten in de oven en zet op het einde even de grill op om een krokant korstje te krijgen.