Schrijf je hier in voor ons gratis webinar over meal preppen

Vispannetje

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Bewaartijd3 dagen
Totale tijd45 minuten

Ingrediënten

  • 75 g roodbaars
  • 75 g zalm
  • 100 g prei
  • 100 g champignon
  • 0,5 stuk sjalot
  • 200 g aardappel
  • 1 el margarine
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Vissaus

  • 7,5 g boter
  • 7,5 g bloem
  • 60 ml visfond
  • 60 ml witte wijn
  • 60 ml melk
  • 25 g kaas

Instructies

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Snijd de prei, champignons en sjalot fijn. Stoof deze aan in margarine.
  • Snijd de zalm en roodbaars in gelijke stukken.
  • Schil de aardappelen en snijd in twee. breng aan de kook. Indien deze gaar gekookt zijn pureer dan met halfvolle melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Maak de vissaus: Smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem toe en laat even sudderen, blijf ondertussen roeren. Voeg al roerend een scheut melk, visfond en witte wijn toe. Laat het mengsel indikken en voeg dan beetje bij beetje al roerend de rest van de melk, visfond en witte wijn toe. Neem de pot van het vuur als de saus is ingedikt. Voeg als laatste de helft van de kaas toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Neem een ovenschotel. Leg hierin eerst de prei, sjalot en champignons, leg daarop de vis en overgiet met de saus en bestrooi met geraspte kaas. Plaats voor 15 minuten in de oven en zet op het einde even de grill op om een krokant korstje te krijgen.

Wil jij je terug goed in je vel voelen?

Ontdek door een persoonlijk rapport hoe jij terug de gelukkigste versie van jezelf kan worden. 

Stop niet hier

Nog meer om te ontdekken

Gezonde gewoontes tijdens de feestdagen

De feestdagen overleven zonder je gezonde gewoontes te laten sneuvelen 

Ah, de feestdagen! Lampjes in de straten, de geur van verse dennenbomen, en… stress. Veel stress. Want hoe gezellig het ook is, het is ook de periode waarin je routine een flinke knauw krijgt, je agenda overloopt, en je jezelf voorneemt om ‘in januari wel opnieuw te beginnen’. Herkenbaar? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Stress: Wat het écht met je doet en hoe je er beter mee omgaat

Heb je vandaag al stress gevoeld? Misschien merk je het amper op, maar ook sluimerende stress kan flink op je gezondheid inhakken. Of je nu stress ervaart door een deadline, een eindeloze to-dolijst, of gewoon het leven in het algemeen – stress is zo’n constante dat het bijna normaal lijkt. Maar wat als we je vertellen dat zelfs die ‘gewone’ stress serieuze gevolgen kan hebben voor je lichaam?

In deze blog duiken we in de wereld van stress. We bekijken verschillende soorten, de effecten op je lichaam én, natuurlijk, hoe je met een paar simpele trucjes stress kunt temmen.

Gezond eten voor puree- en pastalovers: comfortfood met een twist

Ken je dat gevoel? Je komt na een lange dag thuis, moe en met honger, en het enige waar je echt zin in hebt is een heerlijk bord comfortfood. Een romige pasta, een hartige quiche, of een flinke portie macaroni met kaas en hesp… Alleen al bij de gedachte loopt het water je in de mond. Maar vaak laten die klassieke gerechten ons loom en niet altijd even gezond achter.