Stoofvlees
mmmh, bij stoofvlees krijg je toch een instant wintergevoel. Dit gerecht warmt je meteen op.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Bewaartijd3 dagen d
Totale tijd1 uur uur 27 minuten min
Servings: 1 persoon
Stoofvlees
- 125 g stoofvlees
- 0,5 stuk rode ui
- 0,25 flesje bruin bier
- 100 ml water
- 0,5 stuk rode paprika
- 0,25 stuk volkoren boterham
- 0,25 el mosterd
- 0,25 el perensiroop
- 0,5 el margarine
- 1 takje tijm
- 1 bladje laurier
- peper
- zout
- kruidnagel
Side dishes
- 200 g aardappel
- 0,5 el olie
- 1,5 stronk witloof
- 1,5 el Griekse yoghurt
- rozemarijn
Stoofvlees
Snijd de ui fijn en de paprika in reepjes.
Stoof de ui in een grote kook- of stoofpot.
Bak het vlees kort aan in de pan en voeg het bij de ui.
Blus het aanbaksel in de pan met bier en voeg het samen met water toe aan het vlees in de grote kookpot.
Voeg de perensiroop, tijm, laurierblaadjes en kruidnagel toe aan de kookpot.
Besmeer de bruine boterhammen met mosterd en leg deze met de mosterd naar beneden in de kookpot.
Laat het geheel minstens 1 uur pruttelen maar het mag langer. Het vlees moet zachtzijn.
Voeg op het einde paprikablokjes toe en laat nog 10 minuutjes pruttelen. Kruid indien nodig nog af met peper en zout.
Side dishes
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aardappelen in 8 stukken. Je mag de schil eraan laten. Overgiet de aardappelen met 1 el olie. Kruid af met peper, zout en rozermarijn. Plaats de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en laatongeveer 20 minuten garen in de oven.
Snijd het witloof in ringen. Kruid af met peper en zout en meng met Griekse yoghurt.